Geofoxx
  • Wie
    • Wie is Geofoxx
    • Historie
    • Voor wie?
    • Werkcultuur
    • Structuur
    • Medewerkers
    • Duurzaamheid
    • Sociaal
  • Wat
    • Expertisegebieden
    • Werkdomeinen
    • Kennisregister
    • Kwaliteitsborging
    • Projecten
  • Waar
    • Adres- en contactgegevens
  • Werk
    • Werken bij Geofoxx
    • Onze HR visie
    • Collega’s aan het woord
    • Een dag uit het leven van..
    • Vacatures
    • Stageplaatsen
  • Nieuws
    • Actualiteiten
    • Projecten
    • Magazine
  • login
  • Zoek
  • Menu Menu

Aanbesteding

19 oktober 2015/in Bodem/door Geofoxx

Aanbesteding

In uiteenlopende situaties, van een complexe bodemsanering tot de nieuwbouw van een multifunctionele accommodatie, kan sprake zijn van een gehele of gedeeltelijke uitbesteding van werken of diensten. Geofoxx verzorgt complete aanbestedingsprocedures vanuit juridische én milieutechnische expertise. Hierbij stellen wij desgewenst de aanbestedingsdocumenten op en begeleiden wij de procedure van het begin tot het eind. In samenspraak met u maken we keuzes ten aanzien van de aanbestedingsvorm (onderhands, openbaar, etc.), stellen het contract (bijvoorbeeld UAV-gc, UAV 2012 of RAW) op en voeren gesprekken (en onderhandelingen) met partijen.

Aansprakelijkheid

19 oktober 2015/in Bodem/door Geofoxx

Aansprakelijkheid

In ons brede werkveld zien wij vragen over aansprakelijkheid vaak terug, bijvoorbeeld bij het aantreffen van asbest van een gebouw of een bodemverontreiniging die gesaneerd dient te worden.

Wanneer sanering noodzakelijk is, kan zich de vraag voordoen welke partij hiervoor verantwoordelijk is en/of op welke wijze deze verantwoordelijkheid en samenhangende zaken (kosten, juridische en communicatieve aspecten) verdeeld zijn. Geofoxx adviseert hierover en begeleidt de mogelijke vervolgstappen.

In geval van een asbestsanering dient mogelijk de vraag beantwoord te worden of en zo ja welke partij kan worden aangesproken voor de kosten ten gevolge van deze sanering. Wij lossen dergelijke vraagstukken op.

Asbest onder maaiveld

9 september 2015/in Bodem/door Geofoxx

Asbest onder maaiveld

In de afgelopen decennia is asbest via sloop, erosie (Zie: ‘Asbest – Erosie van daken’) of soms met opzet in onze bodem en waterbodem terechtgekomen. Asbesthoudend afval werd bijvoorbeeld gebruikt om kuilen op erven op te vullen, of werd in een slootdemping gestort. Ook puinverhardingen toegepast in het verleden zonder kwaliteitscertificaat zijn asbestverdacht. Gebouwen die in het verleden gesloopt zijn konden ook asbesthoudend materiaal bevatten welke in het slooppuin terecht kon komen. Via beschadiging en erosie van asbesthoudende beschoeiing kan asbest in de waterbodem terecht komen. Bij een ‘asbest in bodem-onderzoek’ wordt onderzocht of er sprake is van een verontreiniging met asbest. Met onze ruime expertise kunnen wij dit onderzoek uitvoeren conform de geldende normen.

Asfaltonderzoek

8 mei 2020/in Bodem/door Geofoxx

Asfaltonderzoek

Asfaltonderzoek wordt veelal uitgevoerd conform de CROW 210 richtlijn. Deze beschrijft hoe opdrachtgevers en opdrachtnemers bij het verwijderen van asfaltconstructies moeten beoordelen of vrijkomend asfalt teerhoudend of teervrij (en daarmee hoogwaardig herbruikbaar) is. Asfaltonderzoek kan individueel uitgevoerd worden. Vaak vragen onze klanten om combinaties met verschillende andere onderzoeken, zoals bodem- en civieltechnisch onderzoek, asbestonderzoek en onderzoek naar de (grond)waterhuishouding. In alle gevallen zijn onze eigen veldmedewerkers betrokken, waarmee de kwaliteit extra is geborgd. Het combineren van verschillende onderdelen resulteert in een efficiënte onderzoekswijze en daarmee tijdwinst en kostenreductie voor de opdrachtgever. Denk hierbij ook aan het reduceren van overlast voor bijvoorbeeld wegverkeer als wegafzettingen benodigd zijn. Doordat onze adviseurs met verschillende disciplines vooraf een projectteam vormen, vindt onderlinge afstemming continu plaats en ontstaat een optimaal advies voor de klant.

Bedreigende stoffen en organismen

24 januari 2019/in Bodem/door DHvV

Bedreigende stoffen en organismen

Voor expertisegebied Bodem is een van de herkenbare behoeften het “Voorkomen, ontdoen en beheersen van voor de mens bedreigend organisme en (chemische) stoffen”.

Bij bodemverontreiniging denkt men traditioneel vaak aan (chemische) stoffen in de grond en het grondwater. Wij hebben hierin als adviesbureau ook onze ‘roots’, waarbij wij waarde hechten aan een integrale kijk, ons begrip van de context van het vraagstuk, en onze keuze voor hoogwaardig onderzoek, dienstverlening en advies. Onderzoeken, beheersen en voorkomen van Bodemverontreiniging voor een uitgebreide toelichting op dit onderdeel.

Van oorsprong en met kracht zijn wij creatieve innovators, originele denkers en betrokken onderzoekers en adviseurs. Dit komt sterk tot uiting op het gebied van bedreigende organismen en het (bodem)milieu. Ver voor de troepen uit adviseerden wij de afgelopen jaren belangrijke opdrachtgevers over de ‘milieukant’ van het bodemorganisme Coxiella burnetii (Q-koorts), en over antibioticaresistentie (MRSA en ESBL’s) en het milieu. Nu krijgen deze onderwerpen in de wetenschap en het publieke debat een steeds prominentere rol. Niet verwonderlijk: antibioticaresistentie is een groeiend en weinig controleerbaar probleem voor de publieke gezondheid, waarbij de rol van het milieu grotendeels ongewis (doch toenemend merkbaar) is. Frequent doen private partijen en het Rijk, de provincies en onderzoeksinstituten een beroep op de expertise van onze deskundigen. Zo leveren wij input op kennisagenda’s, denken en voeren met onze partners microbiologisch (wetenschappelijk en toegepast) milieuonderzoek uit, en adviseren partijen over beeldvorming, strategie en communicatie.

Onderzoeken, beheersen en voorkomen van Bodemverontreiniging
Eind jaren ’70, begin jaren ’80 werd men zich in Nederland, mede door voorvallen als Lekkerkerk, bewust van de gevolgen van het decennialang verontreinigen van de bodem. Dit werd niet langer geaccepteerd, en een veld ontstond om actie te ondernemen. Sindsdien is er door professionals – met bodemdeskundigen in de kern – veel ervaring opgedaan in het onderzoeken van de milieucompartimenten op schadelijke chemische stoffen, en in het adviseren over hoe dit te verwijderen en voorkomen. Geofoxx heeft hier van oorsprong haar naam in opgebouwd, als professionele partner bij het onderzoeken (bodemonderzoek), beheersen (zie bodemsanering) en voorkomen (preventie) van bodemverontreinigingen. Ook nu nog zijn wij een autoriteit op dit gebied die zowel kennis heeft van klassieke verontreinigingsparameters (waaronder zware metalen, PAK’s en minerale olie) als van nieuwe verontreinigingen (waaronder medicijnresten, brandvertragers en synthetisch drugsafval), opererend tot in de meest complexe context (zoals het EMK-terrein of Chemiepack).

Dankzij de wisselwerking en korte lijnen tussen onze verschillende expertisegebieden, onze ervarenheid en deskundigheid met alle aspecten van bodemverontreiniging, en ons begrip van (het belang van) de context van het vraagstuk, zijn wij de ideale partner voor zinnig onderzoek en advies over het (voorkomen van en omgaan met) bodemverontreiniging, en over de strategische, (bedrijfs)economische, juridische, perceptieve en communicatieve afwegingen.

Bezwaar- en beroepsprocedures

19 oktober 2015/in Bodem/door Geofoxx

Bezwaar- en beroepsprocedures

Rechtsmiddelen als bezwaar en beroep kunnen open staan tegen besluiten van de overheid.
Voor diverse procedures kunnen wij zienswijzen naar voren brengen, bezwaar maken en/of beroep instellen. Ook verweer voeren hoort tot de mogelijkheden. Of het nu gaat om een nieuw bestemmingsplan, een tracébesluit in verband met de aanleg van een nieuwe weg of een omgevingsvergunning voor uw eigen bedrijf of locatie, wij zorgen ervoor dat u juridisch sterk staat in de te doorlopen procedure.

Binnenstedelijke herstructurering en renovatie

2 december 2015/in Bodem/door Geofoxx

Binnenstedelijke herstructurering en renovatie

De tijd van de grote uitleggebieden ligt achter ons. Door middel van binnenstedelijke herstructurering worden bijvoorbeeld oude spoorwegemplacementen ontwikkeld tot multifunctionele woongebieden. Geofoxx helpt ontwikkelende bouwers, gemeenten en woningcorporaties met het toevoegen van brede, integrale en actuele milieuexpertise. Naast specifieke onderzoeken wordt in toenemende mate ‘circulaire waarde’ toegevoegd; hergebruik, recycling en upcycling van (natuurlijke) grondstoffen, materialen en energie.

Bodemdaling

9 september 2015/in Bodem/door Geofoxx

Bodemdaling

In Nederland daalt de bodem in een groot aantal gebieden. De oorzaken hiervan zijn divers en de gevolgen lopen sterk uiteen. Door bijvoorbeeld inklinking en oxidatie, vaak versterkt door het verlagen van de grondwaterstand, kampen bewoonde gebieden met sterke verzakkingen met als gevolg grote problemen voor gebouwen en infrastructuur. In het landelijk gebied is het voor boeren soms onmogelijk velden voldoende droog te krijgen en wordt er naar alternatieve landbouwvormen gezocht. Het inspelen op bodemdaling begint met een goede inventarisatie van de oorzaken en gevolgen.

Bodemenergie

9 september 2015/in Bodem, Bodem expertisegebied/door DHvV

Bodemenergie

De bodem kan op verschillende manieren worden benut voor onze energievoorziening. Eén van de meest voorkomende is het gebruik van de bodem voor warmte en koude opslag (om gebouwen te kunnen verwarmen of af te koelen). Bij de zogenaamde WKO-systemen wordt water, opgepompt uit een koude of warme bron, na opwarming of afkoeling (afhankelijk van de behoefte), in respectievelijk de warme of koude bron in de bodem terug geïnfiltreerd. Een goed inzicht in de bodem en een valide model (WKO systemen gaan vaak tot een diepte van 200 á 300 meter) zijn essentieel om een inschatting te maken van realistische rendementen en beïnvloeding van WKO-systemen in de omgeving te voorkomen.

Bodemluchtmetingen

9 september 2015/in Bodem/door DHvV

Bodemluchtmetingen

Door metingen van de bodemlucht verkrijgt men inzicht in de aanwezigheid van stoffen in de gasvormige fase van de bodem die via emissie in het leefmilieu terecht kunnen komen. Samen met metingen van concentraties in het grondwater en van concentraties in de binnenlucht kan zo een compleet beeld verkregen worden van de aanwezige verontreinigingen in elk compartiment. Bodemluchtmetingen kunnen ook een oplossing geven voor metingen onder gebouwen bij het ontbreken van een kruipruimte. Bodemluchtmetingen worden vaak gebruikt om aanvullende informatie bij het in kaart brengen van de verontreiniging en afperking van de bron of ter ondersteuning van de actuele risicobeoordeling. Specifieke methoden zijn Gore™ Sorbers of het toepassen van de mobiele GC-meetmethode.

Pagina 1 van 6123›»

Laatste nieuws

  • Aanleg HWA verbinding Centrum Nijverdal – Regge “stadsbeek de Brake” te Nijverdal6 februari 2019 - 13:57
  • Aanpak EMK-terrein Krimpen aan den IJssel2 januari 2018 - 09:27
  • Aanvullend onderzoek naar PFAS-houdende grond en baggerspecie11 oktober 2019 - 15:00

Archieven

  • november 2022 (1)
  • oktober 2022 (1)
  • september 2022 (1)
  • juli 2022 (2)
  • mei 2022 (1)
  • april 2022 (2)
  • februari 2022 (1)
  • november 2021 (1)
  • september 2021 (1)
  • augustus 2021 (2)
  • mei 2021 (1)
  • maart 2021 (2)
  • februari 2021 (3)
  • januari 2021 (3)
  • november 2020 (1)
  • oktober 2020 (4)
  • september 2020 (1)
  • augustus 2020 (1)
  • juli 2020 (2)
  • juni 2020 (1)
  • april 2020 (1)
  • maart 2020 (2)
  • januari 2020 (2)
  • november 2019 (1)
  • oktober 2019 (3)
  • juli 2019 (3)
  • februari 2019 (1)
  • januari 2019 (2)
  • november 2018 (2)
  • oktober 2018 (3)
  • september 2018 (3)
  • juli 2018 (1)
  • juni 2018 (5)
  • mei 2018 (1)
  • april 2018 (2)
  • maart 2018 (1)
  • februari 2018 (2)
  • januari 2018 (2)
  • november 2017 (1)
  • september 2017 (1)
  • juni 2017 (1)
  • mei 2017 (2)
  • april 2017 (4)
  • maart 2017 (1)
  • februari 2017 (1)
  • januari 2017 (2)
  • december 2016 (4)
  • november 2016 (2)
  • oktober 2016 (1)
  • september 2016 (1)
  • augustus 2016 (3)
  • juli 2016 (2)
  • juni 2016 (3)
  • mei 2016 (3)
  • april 2016 (2)
  • maart 2016 (2)
  • februari 2016 (1)
  • december 2015 (3)
  • november 2015 (1)
  • oktober 2015 (2)
  • september 2015 (2)
  • augustus 2015 (1)
  • juni 2015 (2)
  • mei 2015 (2)

Tags

bodem bodemonderzoek GIS asbest klimaat Grondradar ecologie omgevingswet gezondheid hergebruik klimaatadaptatie japanse duizendknoop Tilburg PFAS bestemmingsplan veiligheid onderzoek duurzaam bemalingsadvies xrf

Laatste projecten

  • Verouderderiolering en wateroverlast Eindhoven_GeofoxxAanpak verouderde riolering en wateroverlast in Eindhoven13 juli 2020 - 10:39
  • Asbestonderzoek in tuinen_GeofoxxGeofoxxAsbestonderzoek in tuinen21 oktober 2020 - 13:49
  • Auteur ‘Omgevingsvergunning in de praktijk’29 maart 2016 - 12:26

Medewerkers

[layerslider id=”9″]

Laatste nieuws

  • Aanleg HWA verbinding Centrum Nijverdal – Regge “stadsbeek de Brake” te Nijverdal6 februari 2019 - 13:57
  • Aanpak EMK-terrein Krimpen aan den IJssel2 januari 2018 - 09:27
  • Aanvullend onderzoek naar PFAS-houdende grond en baggerspecie11 oktober 2019 - 15:00
© Copyright - Geofoxx | Website door DHvV
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Algemene voorwaarden
  • Privacy beleid
Scroll naar bovenzijde