

























































We verzamelen en verwerken uw gegevens op deze website om te gebruiken hoe de website wordt gebruikt. U kunt uw toestemming verlenen voor alle of voor geselecteerde doeleinden, of u kunt ze allemaal weigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.
Symposium Bodem Breed: Inventarisatie van locaties met secundaire bouwstoffen
/in Nieuws/door KarinSmuldersOnze collega Jeroen Oosterwegel spreekt op symposium Bodem Breed tijdens sessie 8.3 over inventarisatie van locaties met secundaire bouwstoffen. Het symposium vindt plaats op 17 april 2025 in Utrecht.
Drie regentonnen weggegeven
/in Geen categorie, Nieuws/door KarinSmuldersTijdens de Infra Relatiedagen hebben Gijs te Lintelo van TWW en Maik Koopman van TWIN hun badge bij onze stand gescand en daarmee één van de drie regentonnen gewonnen. Hartelijk gefeliciteerd! We hebben de regenton op ons kantoor in Oldenzaal aan Gijs en Maik overhandigd. De regenton gaat vast een mooi plekje krijgen in hun […]
Mechanisch onderzoek asbesthoudende voegenkit
/in Nieuws/door KarinSmuldersTussen 1945 en 1994 is in het Nederlandse rioolstelsel asbesthoudende voegenkit toegepast als afdichting tussen betonbuizen. Eigenaren, beheerders en bedrijven die werken aan het riool dienen rekening te houden met de mogelijke aanwezigheid van asbest. Om te onderzoeken of er sprake is van asbesthoudende voegenkit worden normaliter meerdere proefsleuven gegraven om op verschillende plaatsen monsters […]
Microplastics in de bodem: onderzoek en zorgen
/in Nieuws/door KarinSmuldersMicroplastics vormen een groeiend milieuprobleem in bodem- en waterbeheer. De gemeente Arnhem onderzoekt samen met onze experts hoe deze de bodemkwaliteit en gezondheid beïnvloeden. Tijdens de internationale conferentie, International Conference (Micro-nano) Plastics in Soil 2024, presenteerden de gemeente Arnhem en Geofoxx de eerste onderzoeksresultaten. Waarom onderzoekt een gemeente microplastics? De gemeente Arnhem heeft drie redenen: […]
PFAS in gewasbeschermingsmiddelen
/in Nieuws/door KarinSmuldersIn opdracht van Geofoxx brengen studenten van HAS Green Academy het gebruik van PFAS-houdende gewasbeschermingsmiddelen en de impact op bodem en grondwater in kaart.
Deze stoffen werden in het verleden gebruikt en mogelijk nog steeds. Uit eigen onderzoek blijkt dat ze onder andere in de aardappelteelt zijn toegepast. Dit kan leiden tot verontreiniging van gewassen, bodem en grondwater.
Een ton winnen tijdens de Infra Relatiedagen
/in Nieuws/door KarinSmuldersOok dit jaar waren we tijdens de Infra Relatiedagen in Hardenberg vertegenwoordigd met een eigen stand. Tijdens infra relatiedagen belangstelling voor onze efficiënte integrale aanpak van complexe vraagstukken rondom infrastructuur en milieubeheer.
De komst van de omgevingswet en het overgangsrecht
/in Nieuws/door KarinSmuldersIn het kader van de komst van de omgevingswet en de warme overdracht van de provincie Overijssel naar de gemeenten hebben we eind 2023 een studie uitgevoerd. Voor locaties is onderzocht of ze onder het overgangsrecht vallen en welke kosten de provincie in de komende vijf jaar kan verwachten.
Terugblik op de Carrièredag bij Hogeschool Van Hall Larenstein
/in Nieuws/door KarinSmuldersVandaag waren onze collega’s Rob Rekveldt en Jesse Hermens aanwezig op de Carrièredag bij Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. Een waardevolle dag waarop studenten, vakgenoten en docenten samenkwamen om te praten over het werkveld en carrièremogelijkheden.
Praktische richtlijnen voor betere aanpak van Aziatische duizendknoop
/in Nieuws/door KarinSmuldersDe Aziatische duizendknoop blijft een probleem voor infrastructuur en biodiversiteit. De plant verspreidt zich snel en veroorzaakt schade aan funderingen, wegen en natuurgebieden. Omdat verspreiding vaak gebeurt door menselijk handelen, is een doordachte aanpak nodig om verdere verspreiding te voorkomen. In samenwerking met bodem- en milieuspecialisten en laboratoria is een vernieuwde onderzoeksmethode ontwikkeld. Dit protocol […]
Plan nu je ecologisch onderzoek voor 2025!
/in Nieuws/door KarinSmuldersOnze planning voor ecologische onderzoeken loopt snel vol, maar er zijn nog plekken beschikbaar!
Wil je vertraging in jouw project voorkomen? Dan is dit hét moment om een onderzoek in te plannen.